Top 200 - byer  |  

Drogisten ApS

Drogisten ApS - Frederiksberg

Drogisten ApS

(Endnu ingen bedømmelser)

Beskrivelse af Drogisten ApS

Er det så nødvendigt med kosttilskud?
Det er selvfølgelig meget afhængigt af, hvordan ok - så bliver det lidt din kost er sammensat. Hvis du spiser en god økologisk og rigtig sammensat kost og ikke har nogle skavanker, så er det ikke nødvendigt.

Hvad indeholder kosttilskud?
Det kan være baseret på urter, planter og vitaminer og fedtsyrer.
Eksempelvis er en multivitaminpille et kosttilskud, medmindre den indeholder meget høje mængder vitaminer og mineraler, så registreres det som ”stærke vitaminer og mineraler” og høre ind under lægemiddelloven.

Kosttilskud der virker?
Her er et lovmæssigt problem, for kosttilskud må ikke have nogen virkning og dermed heller ikke nogen bivirkning - eller hvad?!
Det er selvfølgelig problematisk, at det er lovgivningen der afgør det og ikke indholdet i produktet, som er det afgørende.
Hvis en leverandør reklamerer med at kosttilskud virker mod f.eks. ”gigtsmerter,” så er det ulovligt, da det er en medicinsk fortegnelse. Derimod må de gerne skrive ” Godt for dine led.”

Bivirkninger ved kosttilskud
Når der ikke er nogen virkning, så er der vel heller ikke nogen bivirkning! Det er selvfølgelig ikke korrekt. Kosttilskud har også bivirkninger eller virkninger, som er uønskede.

Ved operation er det vigtigt, at man ikke har spist et kosttilskud, der er blodfortyndende - eksempelvis Gingo Biloba, hvidløg, ingefær, E-vitaminer og fiskeolie. Det er uanset om det er registreret som et kosttilskud, naturlægemidler eller ved et stort forbrug i den daglige madlavning.

K-vitaminer – er med til at blodet kan koagulerer, det vil sige at hvis man har tendens til at danne blodpropper, så vil jeg ikke anbefale at spise vitaminpiller med K—vitamin.

Hvad er forskellen på et kosttilskud og et naturlægemiddel?
Et kosttilskud er ikke det samme som et naturlægemiddel. Forskellen er bl.a. lovgivningen og registreringen. Det betyder, at de godt kan indeholde præcis de samme ingredienser, men forskellen er, om det er registreret som et kosttilskud eller naturlægemiddel.
Hvis vi for eksempel tager hvidløgsprodukter, findes der rigtig mange typer.
Kwai er registreret som et naturlægemiddel mod forhøjet kolesterol.
Garcin, som også er et rent hvidløgsprodukt, er derimod ikke registreret som et lægemiddel - det er et kosttilskud og må derfor ikke tillægges nogen virkning.
Et andet eksempel er Arbutin Tranebærkapsler, det er et naturlægemiddel til ”forebyggelse og behandling af lettere gentagende urinvejsinfektioner.” CranActin indeholder ligeledes tranebær, men er et kosttilskud og det er derfor ulovligt at tillægge en virkning

Et yderligere eksempel er Echinaforce, der indeholder rød solhat. Echinaforce er et godkendt naturlægemiddel til forkølelse og findes i dråbeform. Hvis du i stedet ønsker rød solhat i tabletform, findes det kun som kosttilskud og må derfor ikke tillægges nogen virkning.

Her er Pikasol et godt eksempel. Den findes både som kosttilskud hvor den ikke må lindre nogen lidelser Men den findes også som et registreret naturlægemiddel, til lindring af morgenstivhed og ømme led ved inflammatoriske tilstande. Produkterne indeholder præcist det samme indhold.

Hvorfor godkender de så ikke bare alle disse kosttilskud?
Det er fordi en godkendelse og efterfølgende udgifter er kostbare, og alt for dyrt for en mindre virksomhed. Det er også problemet med produkter, som henvender sig til en lille gruppe mennesker - her bliver det ligeledes for dyrt at få produktet registreret. Det betyder, at mange produkter indeholder det samme, men det ene er et kosttilskud og det andet er et naturlægemiddel.

Hvad må man sige at om virkningen af kosttilskud?
Ingenting!
Det gør det selvfølgelig lidt svært at vejlede. Vi vil give vores kunder den bedste vejledning, men vi vil også overholde lovgivningen. Kosttilskud må ikke markedsføres som forebyggende,

lindrende eller gavnlig på sygdomme og symptomer. Sker det alligevel, er markedsføringen ulovlig, og her kan lægemiddelstyrelsen kræve, at kosttilskuddet enten registreres som naturlægemiddel eller tages af markedet. Produktet kan også forbydes og der gives bøder til leverandøren eller butikken.


Dilemma
Et typisk eksempel er: Hvis man lider af forhøjet blodtryk og får blodtryksregulerende medicin, eller blodfortyndende medicin. Her kunne man anbefale et kosttilskud af fiskeolie og et kosttilskud med hvidløg, da både gode fedtsyrer og hvidløg er blodfortyndende og kolesterolsænkende. Men da det er kosttilskud, må man ikke tillægge produkterne denne virkning, selvom de i andre sammenhænge har en dokumenteret effekt. Samtidigt ville jeg kun anbefale disse kosttilskud, hvis det var i samarbejde med lægen, da kunden ellers risikerer at få alt for meget blodfortyndende, når hun også får lægeordineret medicin.
Det optimale i dette tilfælde ville være, hvis kunden fortæller sin læge at hun spiser fiskeolie og hvidløg, så hendes medicin kan reguleres derefter.

Vejledning og produktinformation
Vi bliver ofte spurt om, hvorfor der ikke står en længere forklaring på vores kosttilskud i Netspiren og hvorfor de ikke er opdelt i kategorier, ligesom naturlægemidler, så det er nemmere for kunden at finde det produkt de ønsker på Netspiren.dk Men det kan desværre ikke lade sig gøre pga. lovgivningen.
Faktisk må vi ikke sige at svesker virker på en træg tarm, da vi således har gjort svesker til et naturlægemiddel - det er forbudt, når vi samtidigt sælger svesker.

Undersøgelser viser at kosttilskud virker
Der er masser af undersøgelser, som viser, at et bestemt kosttilskud har en virkning. Det kan være hvidløget, som vi ved er bakteriehæmmende og kolesterolnedsænkende. Men selvom undersøgelser dokumenterer, at et kosttilskud hjælper på en sygdom, er det ikke tilladt at henvise til en dokumenteret undersøgelse i markedsføringen.

Vildledning eller vejledning
Det kan jo godt virke lidt fjollet med de regler, men reglerne er selvfølgelig ikke lavet for at drille, men for at sikre forbrugeren. Spørgsmålet er måske, om forbrugeren så bliver ordentlig sikret? Forbrugeren bliver ikke sikret i forhold til ”bivirkninger” eller hvis forbrugeren bruger almindelig medicin og mikser det med et kosttilskud.
Men Lovgivningen prøver at sikre at der ikke er en masse produkter på markedet som kan ”helbrede” alverdens sygdomme, hvilket selvfølgelig også er nødvendigt. Der var for år tilbage en masse ulødige leverandører og produkter på marked, hvor der blev lovet en masse som ikke var sandt.

Det vil jeg også sige, hvis du møder en person der kan helbrede eller lover produkter der er så effektive at man skulle tro det var løgn – så er det løgn.

Check altid informationer grundigt.

Til dig der vil vide mere om kosttilskud, kan du læse mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.
Nu håber jeg virkelig at jeg har holdt mig inden for lovgivningen i min artikel, det har været min intention.
Find flere oplysninger her:

Der er endnu ingen bedømmelser af denne virksomhed. Fortæl os om dine oplevelser!


Her finder du Drogisten ApS