Top 200 - byer  |  

Bornholms Vinforsyning

Bornholms Vinforsyning - Aakirkeby

Bornholms Vinforsyning

(Endnu ingen bedømmelser)

Beskrivelse af Bornholms Vinforsyning

ÆNDREDE ÅBNINGSTIDER I JANUAR-FEBRUAR:
VI HOLDER ÅBENT TORSDAG-FREDAG KL. 11-17.30 OG LØRDAG KL. 10-13
VI KAN UDENFOR DISSE TIDER KONTAKTES PR. MAIL TIL VIN@wolff.dk, eller tl. 2029 2005
Otte supervine fra Rhône:
Kongen af Cornas, Jean-Luc Colombo, og hans lækre vine
Læs beskrivelser af de enkelte vine i webbutikken
Hvis du skriver RHONE i søgefeltet øverst til højre på denne side, får du en oversigt 
over alle vore vine fra dette område


Opdatering: Juleakvavitten er ankommet i Aakirkeby

Bornholmske dramme i norske Drammen

En dag i løbet af sommeren fik vi i butikken besøg af norske Jan og et par af hans venner. De var på jagt efter bornholmsk snaps, akvavit og bitter til Jans samling, der indtil da bestod af ca. 370 norske akvavitter. Samlingen blev i løbet af en kort stund udvidet med en halv snes bornholmske. Forleden fik vi en mail fra Jan sammen med ovenstående billede. Han skrev:
"Her kommer en takk fra Akvavit samleren fra Norge som tok turen til Bornholm for å samle inn Bornholms  akvavit.

 

Etter at jeg hadde lett Bornholm på kryss og tvers etter Bornholms edle dråper akvavit var jeg så heldig å finne Bornholms Vinforsyning i Aakirkeby,

Der sto det en veldig hyggelig kar og når jeg spurte etter akvavit smilte han bredt og tok meg med på tur i butikken, der var meget at se for her har de alle akvaviter som er at finne på Bornholm.

 

Det ble handlet ret mange og prisene er mye mye hyggeligere enn i Norge, så på tur ut av butikken var det to mann som smilte bredt 😊

Og jeg hadde sikret meg akvavit nr. 362 til 370 😊

 

Tusen tusen takk for fantastisk kunnskap og service, fantastisk utvalg og meget hyggelige priser!

 

Mvh.

Jan H. Martin

Drammen"


Og Jan og hans venner lovede at komme igen næste år, og vi kan med garanti fremvise nyheder på det, der står hans samlerhjerte nær.

The Whisky Key forhandles nu i Bornholms Vinforsyning

Nyt spændende Highland whisky-destilleri  i vores sortiment

Tullibardine - Single Highland Malt

 

Tullibardine er et lille selvstændigt destilleri, der i dag ejes af bourgogne-familien Picard. Det er et af de meget få tilbageværende små uafhængige destillerier i Skotland.

Stedets historie trækker tråde tilbage til slutningen af 1400-tallet, hvor der blev brygget øl på stedet. Det nuværende destilleri er opført i 1947, og siden da er Tullibardine blevet handlet adskillige gange, ligesom det i flere perioder har været lukket ned.

Men det er faktisk slet ikke destilleriets gloværdige historie, der er interessant. Det er langt mere interessant, hvad der sker lige nu, og hvad planerne er for fremtiden. Lige nu har Tullibardine et lille lækkert sortiment af gode prisvenlige aftapninger. Dette kombineres med nogle få limiterede aftapninger hvert år. De nuværende ejere har investeret kraftigt for at bygge flere lagerbygninger, egen tappehal og et helt nyt besøgscenter, som forventes færdigt i 2017. Fremtiden tegner derfor meget lys for Tullibardine, og det har man også kunnet se af de mange fine medaljer og anmeldelser, destilleriet har modtaget de seneste år.

Jim Murray skriver: "We are getting to the stage now where Tullibardine is now becoming one of the true great Single Malts of Scotland.

Sortimentet består af whisky lagret på bourbon-, sherry, bourgogne- og sauternes-fade til priser fra 400 til 450 kr. I sept.-okt. 2016 gives introduktionsrabat.

I sept.-okt. 2016 gives introduktionsrabat.
Danmarksmesteren i snaps er fra Nordbornholm: Nu er hendes snapse også kommet til Sydbornholm
Endvidere er der en 20 års på sherry butt og en 25 års på Pedro Ximenez.


Kombinationen af nysgerrighed, godesmagsløg, unikke råvarer fra den bornholmske natur og masser af timer i mors kælder,gjorde i 2016 Rie Uldahl til dansk mester i snaps
I sin første sæson lancerer Rie Uldahltre varianter: Den bløde, milde Brombær Snapse Likør. Karameliseret Æble og EgetræSnaps, der er kompleks og rig på nuancer (Danmarksmesteren). Den yndefulde BøgeSnaps, der er en omfavnelse, som smager af det tidli­ge forår.
Nu er snapsene med fællesnavnetNORD, fordi ingredienserne kommer fra Nordbornholm, også kommet her tilSydbornholm, hvor Bornholms Vinforsyning forhandler de tre delikate varianter.   
Snapsene er fremstilleti lækkert designede flasker med spændende etiketter og fortællingen påbagetiketterne. Blandingen er fremstillet på Den Bornholmske Spritfabrik i Nexøog føjer sig smukt til sortimentet af bornholmske brændevine, snapse ellerakvavitter, om man vil.
De første til at smagede ædle dråber i Bornholms Vinforsyning var tre eksperter fra et norsk akvavitlaug, ogbegejstringen lyste ud af deres øjne. 

AAKIRKEBY BLONDE - ny øl


Der må være en BLONDE, siger et gammelt dansk ordsprog. Og nu har Bornholms Vinforsyning fået sin helt egen BLONDE, en øl i belgisk stil, brygget på det nye bornholmske bryggeri Penyllan i Tejn af den kendte brygmester Christian Skovdal Andersen. Aakirkeby Blonde består af bygmalt, vand, gær og humle, og har trukket på lavendelblomster. Den holder 4,7 % alkoholog er prydet af Aa Kirke, der er genbo til Bornholms Vinforsyning midt i Aakirkeby. Øllen blev godt modtaget ved premieren ved Smagen af Bornholm på Torvet i Aakirkeby, her blev den både skænket op fra fad og solgt på flasker. Det vill den også blive ved de kommende Smagen af Bornholm-arrangementer, mens den kan kun kan købes på flaske i vinbutikken.


Ny spændende rom fra Peru

Cartavio har modtaget mange hædersbevisninger for deres lækre rom. Her ses to af de tre typer, vi fører i Bornholms Vinforsyning.

Vi har godt nok ventet meget længe. Men gode ting, kan man - som et gammelt ord siger, holde til at vente længe på. Det drejer sig om rom fra Peru i Sydamerika. Rom med en god, lang og cremet eftersmag fra et destilleri, der hedder CARTAVIO. Vi har fået tre forskellige, en 5 års, en 12 års og så en XO.
Da rommen var på vej til Danmark kort tid efter nytår, blev skibet påsejlet i Atlanterhavet, hvorfor det måtte returnere til Peru. Et nyt skib blev derefter sendt af sted med en container rom til Danmark. Det blev også nogle uger forsinket. Men nu er rommen endelig kommet i hus i Aakirkeby. Og kunderne har taget godt imod den. Bl.a. vel fordi vi fik fløjet nogle flasker ind til den store romsmagning i AakirkebyHallerne med Søren Beyer. 
Du kan læse mere om vores nye rom-bekendtskaber i web-butikken.





Denne flaske bisonbitter har passeret de to fæ-riste i Almindingen
Hver gang vi henter Bornholmsk Bison Bitter, kører vi en omvej omkring Bisonskoven i Almindingen, dels for at se om heldet skulle være med os og vi kunne få øje på nogle af eller hele flokke på 14. Men også fordi den delikate drik naturligvis skal bringes en tur over fæ-ristene, der gør at vi kan komme ind og de store dyr ikke kan komme ud af det kæmpemæssige indhegnede område. Derfor kan vi også med rette reklamere med, at flaskerne  har passeret de to fæ-riste. 
Bornholmsk Bison Bitter er fremstillet på Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø og har lagret på - nej ikke bisonokser - men på noget af det græs, dyrene spiser i Svinemosen i Almindingen, nemlig Vellugtende Gulaks, der giver en smag, som bringer tankerne hen på kumarin, et sødligt smagsstof, der også er med til at præge kanel. Det giver en sødlig akvavit, og grundsubstansen består af mild bornholmsk akvavit efter en oldgammel, hemmelig opskrift. Så man kan faktisk godt påstå, at det er noget af en påstand, at kalde drikken for bitter.
Da vi en formiddag i det spirende forår hentede endnu en sending af de gyldne dråber fra "Spritteren i Nexø" måtte vi stoppe op og forevige øjeblikket, da fæ-ristene skuile passeres.
Bornholmsk Bison Bitter, der er blevet en kæmpesucces ,laves i et samarbejde med NaturBornholm, og kan kun købes dér og så naturligvis hos os i Bornholms Vinforsyning.






Sådan ser det ud når danskere forvandler ædle druer til portvin


Det skete i november 2013, vi var også inviteret med, men måtte melde afbud, men et par håndfulde andre danske vinhandlere drog til Duoro-dalen for at være med til at skabe grundlaget for en ny Vintage-portvin, som nu er kommet til salg i Bornholms Vinforsyning. Det var Lago Vinimport, der stod for arrangementet og som har ladet producere 5.000 flasker af den nye, kraftige og lækre portvin, der går under det gode nordiske navn ODIN, et navn som Lago også har anvendt til en god kraftig Bordeaux-vin, som man producerede i Frankrig for nogle år siden. De danske vinhandlere var med lige fra høsten til selve tramperiet. Men så overlod man klogeligt selve kælderarbejdet til eksperterne hos Vista Allegre, der laver rigtig meget god portvin, også den på Bornholm kendte Port of Aakirkeby.



Kun i Bornholms Vinforsyning og hos NaturBornholm:

Spritny nyhed:


Bornholms Vinforsyning har i samarbejdehos Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø fået produceret en bisonbitter, som i løbet af en uge er blevet en kæmpesucces.

BornholmskBisonBitter har trukket på vellugtende guldaks, der er med til at give den dens karakteristiske sødbitre smag.

 Vellugtende guldaks,der gror i Svinemosen i Bisonskoven i Almindingen, er blandt de store dyrs foretrukne føde om sommeren. 

Hvis man ser godt efter vil man kunne ane, at bisonen på etiketten har netop et vellugtende guldaks i munden.






Prestigefyldt vinhus nu i 

Bornholms Vinforsyning


Marchese Antinori er Italiensældste vinproducent, der var medstifter af Firenzes vinmagerlaug i 1385. Husetejes af Marchese Antinori, der repræsenterer 26. generation. Han driver detkæmpemæssige vinfirma sammen med tre døtre.

Antinori ejer vingårde rundt omi Italien, men har hovedkvarter i Toscana, og er i de senere år blevet kendtsom et prestigefyldt hus med vine af allerhøjeste kvalitet.

Bornholms Vinforsyningpræsenterer nu ni forskellige vine fra det store vinhus, og aktuelt er dertilbud på en smagekasse med 200 kroners rabat.

De nye vine i butikkenpræsenteres i vores webbutik ligesom vi har indrettet et hjørne af den fysiskebutik med nogle eksempler på Antinoris lækkerier.

Herover ses vinhandler SørenWolff ved den nyindrettede Antinori hylde.

     Vinavisen Bornholms Tidende



På billedet ses Elly Wolff med en flaske, pakket ind i Bornholms Tidende.


Det har i årevis været almindeligt at bruge gamle aviser til indpakning af fisk, så hvorfor ikke også vin.....

Bornholms Vinforsyning har i årevis ligesom de fleste andre vinbutikker anvendte silkepapir til indpakning af vinflasker, så de ikke støder på hinanden i indkøbsposen. Da Bornholms Tidende fornylig gik over til det mere handy tabloidformat, fik vi her i butikken den idé, at det kunne være sjovt at bruge avisen som indpakning til flaskerne i stedet for silkepapiret. Vi gik til Tidende med ideen, og nu pakker vi vin ind i nogle særtryk af forsiden af Bornholms Tidende. En idé, som kunderne synes rigtig godt om, og vi forventer at turisterne til sommer også vil synes om den. Så Bornholms Tidende er nærmest blevet en vinavis.



Kylling med cider og calvados


Guillaume Drouin fra det anerkendte calvados-firma fortalte ved en smagning hos Bornholms Vinforsyning om en speciel opskrift på kylling med cider og calvados, som man serverer den i Normandiet. Vi har afprøvet den, og den er så fremragende, at vi har lagt opskriften ind  på hjemmesiden HER





Ædel amerikansk whiskey


På billedet herover ses Kentucky-whiskyerne efter hjemkomst til 

Bornholms Vinforsynings lager


Jeg bryder mig ikke om bourbon. Det kan jeg ikke sælge, har vinhandler Søren Wolff sagt mange gange. Men han er blevet omvendt, og nu kan man også få amerikansk whiskey i Bornholms Vinforsyning.


Vinhandleren måtte bøje sig, da han en dag fik besøg af nok så bekendte bornholmske spiritusekspert Søren Beyer med seks forskellige whiskyer fra Kentucky Boubon Destillers.  


Vi lavede en lille hurtig smagning overbeviste os om, at bourbon ikke smager ens. Det er det tætteste man kommer på skotsk single malt. Og så er priserne betydeligt mere menneskelige: Fra 295 til 495 kr. pr. flaske. 


 

Lækre sager, der nu kan købes i Bornholms Vinforsyning, og som 5. september vil blive til genstand for en smagning i samarbejde med Klub Tidende i Rønne, hvor Søren Beyer kommer og præsenterer de ædle dråber.


Læs mere om de seks forskellige bourbons i vores webbutik.



Whisky fra små tønder

I fjor solgte vi med stor succes 68 flasker af en særlig Octave-whisky fra Linkwood. Vi har sat et par kasser af disse til side, så vi stadig kan tilbyde den i begrænset mængde.

For at være sikre på at kunne levere et helt specielt produkt til vore mange whiskykunder har vi sikret os en tredjedel af et Octave-fad, der i alt rummede 88 flasker Mortlach whisky. Den har ligget 16 år på fad og er netop blevet tappet til Bornholms Vinforsyning i Huntly, Skotland. Flaskerne er nummererede. Whiskyen er på 54,9 %. Vi sælger den gode Speyside-whisky for 750 kr. pr. flaske.

En bombe af smagsstoffer, der for de flestes vedkommende giver mindelser om sydfrugter, sød- og syrlige. Efter en dråbe vand åbnes den og bliver blødgjort.

Stauning anbefalede en god cigar


Danmarks statsminister fra 1924 til hans alt for tidlige død i 1942, Thorvald Stauning, var som bekendt cigarruller af uddannelse. Dem er der næsten ingen af tilbage i Danmark. En enkelt er der dog ansat i det firma, hvorfra vores udvalg af cigarer kommer, og ham håber vi en dag at kunne præsentere her i Aakirkeby.

Men sagen er, at man jo nu om dage ikke må reklamere for tobak. Sådan var det ikke i Staunings tid, hvilket fremgår af denne reklame/annonce fra 1936 for Brødr. Svensson's Cigarfabrik, hvor Stauning på et foto af sig selv har skrevet: "En god cigar styrker tanken". Landet nuværende statsminister ville nok i stedet have skrevet, sådan som det sig hør og bør: "Rygning er yderst skadelig for dig og dine omgivelser."

Hedvinene Sherry, Portvin 

og Madeira vinder frem

For 40-50 år siden kunne man dårligt komme til en konfirmation uden at blive budt på sherry, portvin og eller Madeira, når man nåede til desserten. Det gik af mode på et eller andet tidspunkt, som vi ikke lige erindrer, men da vi startede med at handle med vin for snart tyve år siden var disse hedvinstyper på det nærmeste forsvundet ud af folks erindring om, hvad der smager godt.

Hos os har vi gennem 5-6 år oplevet en stigende interesse for portvinene, ikke mindst fordi vi udvalgte en lækker tawny reserve til at bære vores egen etiket med navnet "Port of Aakirkeby" og et manipuleret foto af Doktordammen i Aakirkeby med modelfiskekutteren "Chang" og med kirken og møllen som baggrund. Doktordammen kaldes i folkemunde Aakirkeby Havn.

I de seneste år er der også kommet gang i salget af sherry, der findes i mange forskellige grader af tør- eller sødhed. Og nu på det allersidste har vi oplevet en stigende interesse for Madeira, der er en drik, som kan leve i årevis. Det oplevede vi for et par år siden, da vi var så heldige at få en flaske ca. 100 år gammel Madeira. Vi var overbeviste om, at den ikke kunne drikkes, men åbnede den og smagte. Den havde bevaret sin saft og kraft. 

Vi har efterhånden et pænt udvalg af portvin, sherry og Madeira på hylden.

Smagte 60-70 whiskies

på tre dage i Skotland


For nylig kunne man i Bornholms TidendesUgeavis Rytterknægten læse en artikel om en whisky-rejse til Skotland, skrevetaf Søren Wolff fra Bornholms Vinforsyning.

Artiklen kan også læses på nettet. Nedersti artiklen her findes en henvisning.

I dag er efterspørgslen efter skotsk singlemalt whisky så stor, at man kan mærke det på stadigt stigende priser. Ja, derer faktisk mangel på de ædle dråber blandt nyrige i Asien og Sydamerika, og detbetyder også, at flere og flere opfatter skotsk single malt som investeringsobjekter,der giver betydeligt højere forrentning på kort tid end de fleste andremuligheder at placere overskydende kapital på. Det har vi da også mærket ivores butik, hvor enkelte kunder har købt dyre flasker forpensionsopsparingsmidler.

Artiklen i Rytterknægten handler først ogfremmest om destelleriet Glenfarclas, der har været i Grant-familiens eje inæsten 150 år. Men firmaet kunne fejre 175 jubilæumi 2011, hvor eneste danskedeltager var bornhlmske Søren Beyer.

Søren Wolff har et lidt mere beskedentminde fra besøget, nemlig at han har gennemført en test, der kvalificerer hamtil "A Glenfarclas Whisky Taster".  Og det har han diplom på! Efter en 3-dages tur til Skotland,hvor han bl.a. i selskab med Søren Beyer smagte omkring 60-70 forskelligewhiskies uden at være synligt påvirket. Man lærer at spytte ud -:)

Læs artiklen i Rytterknægten her




Nyt sherryhus med 6 varianter - 

velegnede til bornholmske delikatesser


Det er ikke uden stolthed, vi kan præsentere et nyt sherryhus for vore kunder, i daglig tale Colosia. Men officielt er navnet Bodegas Gutiérrez Colosía.
Herfra har vi seks forskellige sherryer, tre tørre og tre søde, hver især velegnede til flere bornholmske delikatesser, de tørre f.eks. til Lille Hallegårds tørrede skinke, de søde til friskplukkede bornholmske figner, overhældt med en skefuld af den søde sherry og toppet med flødeskum. Et glas af den søde sherry vil naturligvis fuldende oplevelse af ægte bornholmske eftersommer.

Gutiérrez Colosía, der blev etableret i 1838,er beliggende i byen El Puerto de Santa Maria - helt ned til bredden af flodenGuadalete. Det er i dag den eneste tilbageværende bodegas med denne eneståendeplacering. Det er Juan Carlos Gutierrez, der er ansvarligfor produktionen på den gamle imponerende ejendom. I generationer har GutiérrezColosía produceret Sherry, men primært som leverandør til de meget størrebodegas. I 1997 besluttede familien imidlertid at gøre sig uafhængige og tappederes egne produkter. Og det er hurtigt blevet en enorm succes. Familien gårsåledes mod strømmen af lukninger af gamle respekterede sherryhuse.


Læs mere her

Bestil her og læs om de enkelte typer


 







" class="clearfix spacer-sm">









ÆNDREDE ÅBNINGSTIDER I JANUAR-FEBRUAR:

VI HOLDER ÅBENT TORSDAG-FREDAG KL. 11-17.30 OG LØRDAG KL. 10-13

VI KAN UDENFOR DISSE TIDER KONTAKTES PR. MAIL TIL VIN@wolff.dk, eller tl. 2029 2005

Otte supervine fra Rhône:

Kongen af Cornas, Jean-Luc Colombo, og hans lækre vine

Læs beskrivelser af de enkelte vine i webbutikken

Hvis du skriver RHONE i søgefeltet øverst til højre på denne side, får du en oversigt 

over alle vore vine fra dette område







Opdatering: Juleakvavitten er ankommet i Aakirkeby




Bornholmske dramme i norske Drammen




En dag i løbet af sommeren fik vi i butikken besøg af norske Jan og et par af hans venner. De var på jagt efter bornholmsk snaps, akvavit og bitter til Jans samling, der indtil da bestod af ca. 370 norske akvavitter. Samlingen blev i løbet af en kort stund udvidet med en halv snes bornholmske. Forleden fik vi en mail fra Jan sammen med ovenstående billede. Han skrev:

"Her kommer en takk fra Akvavit samleren fra Norge som tok turen til Bornholm for å samle inn Bornholms  akvavit.

 


Etter at jeg hadde lett Bornholm på kryss og tvers etter Bornholms edle dråper akvavit var jeg så heldig å finne Bornholms Vinforsyning i Aakirkeby,


Der sto det en veldig hyggelig kar og når jeg spurte etter akvavit smilte han bredt og tok meg med på tur i butikken, der var meget at se for her har de alle akvaviter som er at finne på Bornholm.


 


Det ble handlet ret mange og prisene er mye mye hyggeligere enn i Norge, så på tur ut av butikken var det to mann som smilte bredt 😊


Og jeg hadde sikret meg akvavit nr. 362 til 370 😊


 


Tusen tusen takk for fantastisk kunnskap og service, fantastisk utvalg og meget hyggelige priser!


 


Mvh.


Jan H. Martin


Drammen"





Og Jan og hans venner lovede at komme igen næste år, og vi kan med garanti fremvise nyheder på det, der står hans samlerhjerte nær.


The Whisky Key forhandles nu i Bornholms Vinforsyning





Nyt spændende Highland whisky-destilleri  i vores sortiment





Tullibardine - Single Highland Malt




 


Tullibardine er et lille selvstændigt destilleri, der i dag ejes af bourgogne-familien Picard. Det er et af de meget få tilbageværende små uafhængige destillerier i Skotland.



Stedets historie trækker tråde tilbage til slutningen af 1400-tallet, hvor der blev brygget øl på stedet. Det nuværende destilleri er opført i 1947, og siden da er Tullibardine blevet handlet adskillige gange, ligesom det i flere perioder har været lukket ned.



Men det er faktisk slet ikke destilleriets gloværdige historie, der er interessant. Det er langt mere interessant, hvad der sker lige nu, og hvad planerne er for fremtiden. Lige nu har Tullibardine et lille lækkert sortiment af gode prisvenlige aftapninger. Dette kombineres med nogle få limiterede aftapninger hvert år. De nuværende ejere har investeret kraftigt for at bygge flere lagerbygninger, egen tappehal og et helt nyt besøgscenter, som forventes færdigt i 2017. Fremtiden tegner derfor meget lys for Tullibardine, og det har man også kunnet se af de mange fine medaljer og anmeldelser, destilleriet har modtaget de seneste år.



Jim Murray skriver: "We are getting to the stage now where Tullibardine is now becoming one of the true great Single Malts of Scotland.





Sortimentet består af whisky lagret på bourbon-, sherry, bourgogne- og sauternes-fade til priser fra 400 til 450 kr. I sept.-okt. 2016 gives introduktionsrabat.




I sept.-okt. 2016 gives introduktionsrabat.
Danmarksmesteren i snaps er fra Nordbornholm: Nu er hendes snapse også kommet til Sydbornholm
Endvidere er der en 20 års på sherry butt og en 25 års på Pedro Ximenez.







Kombinationen af nysgerrighed, gode
smagsløg, unikke råvarer fra den bornholmske natur og masser af timer i mors kælder,
gjorde i 2016 Rie Uldahl til dansk mester i snaps

I sin første sæson lancerer Rie Uldahl
tre varianter: Den bløde, milde Brombær Snapse Likør. Karameliseret Æble og Egetræ
Snaps, der er kompleks og rig på nuancer (Danmarksmesteren). Den yndefulde Bøge
Snaps, der er en omfavnelse, som smager af det tidli­ge forår.

Nu er snapsene med fællesnavnet
NORD, fordi ingredienserne kommer fra Nordbornholm, også kommet her til
Sydbornholm, hvor Bornholms Vinforsyning forhandler de tre delikate varianter.
   

Snapsene er fremstillet
i lækkert designede flasker med spændende etiketter og fortællingen på
bagetiketterne. Blandingen er fremstillet på Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø
og føjer sig smukt til sortimentet af bornholmske brændevine, snapse eller
akvavitter, om man vil.

De første til at smage
de ædle dråber i Bornholms Vinforsyning var tre eksperter fra et norsk akvavitlaug, og
begejstringen lyste ud af deres øjne.
 




AAKIRKEBY BLONDE - ny øl








Der må være en BLONDE, siger et gammelt dansk ordsprog. Og nu har Bornholms Vinforsyning fået sin helt egen BLONDE, en øl i belgisk stil, brygget på det nye bornholmske bryggeri Penyllan i Tejn af den kendte brygmester Christian Skovdal Andersen. Aakirkeby Blonde består af bygmalt, vand, gær og humle, og har trukket på lavendelblomster. Den holder 4,7 % alkoholog er prydet af Aa Kirke, der er genbo til Bornholms Vinforsyning midt i Aakirkeby. Øllen blev godt modtaget ved premieren ved Smagen af Bornholm på Torvet i Aakirkeby, her blev den både skænket op fra fad og solgt på flasker. Det vill den også blive ved de kommende Smagen af Bornholm-arrangementer, mens den kan kun kan købes på flaske i vinbutikken.





Ny spændende rom fra Peru




Cartavio har modtaget mange hædersbevisninger for deres lækre rom. Her ses to af de tre typer, vi fører i Bornholms Vinforsyning.




Vi har godt nok ventet meget længe. Men gode ting, kan man - som et gammelt ord siger, holde til at vente længe på. Det drejer sig om rom fra Peru i Sydamerika. Rom med en god, lang og cremet eftersmag fra et destilleri, der hedder CARTAVIO. Vi har fået tre forskellige, en 5 års, en 12 års og så en XO.

Da rommen var på vej til Danmark kort tid efter nytår, blev skibet påsejlet i Atlanterhavet, hvorfor det måtte returnere til Peru. Et nyt skib blev derefter sendt af sted med en container rom til Danmark. Det blev også nogle uger forsinket. Men nu er rommen endelig kommet i hus i Aakirkeby. Og kunderne har taget godt imod den. Bl.a. vel fordi vi fik fløjet nogle flasker ind til den store romsmagning i AakirkebyHallerne med Søren Beyer. 

Du kan læse mere om vores nye rom-bekendtskaber i web-butikken.
















Denne flaske bisonbitter har passeret de to fæ-riste i Almindingen

Hver gang vi henter Bornholmsk Bison Bitter, kører vi en omvej omkring Bisonskoven i Almindingen, dels for at se om heldet skulle være med os og vi kunne få øje på nogle af eller hele flokke på 14. Men også fordi den delikate drik naturligvis skal bringes en tur over fæ-ristene, der gør at vi kan komme ind og de store dyr ikke kan komme ud af det kæmpemæssige indhegnede område. Derfor kan vi også med rette reklamere med, at flaskerne  har passeret de to fæ-riste. 

Bornholmsk Bison Bitter er fremstillet på Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø og har lagret på - nej ikke bisonokser - men på noget af det græs, dyrene spiser i Svinemosen i Almindingen, nemlig Vellugtende Gulaks, der giver en smag, som bringer tankerne hen på kumarin, et sødligt smagsstof, der også er med til at præge kanel. Det giver en sødlig akvavit, og grundsubstansen består af mild bornholmsk akvavit efter en oldgammel, hemmelig opskrift. Så man kan faktisk godt påstå, at det er noget af en påstand, at kalde drikken for bitter.

Da vi en formiddag i det spirende forår hentede endnu en sending af de gyldne dråber fra "Spritteren i Nexø" måtte vi stoppe op og forevige øjeblikket, da fæ-ristene skuile passeres.

Bornholmsk Bison Bitter, der er blevet en kæmpesucces ,laves i et samarbejde med NaturBornholm, og kan kun købes dér og så naturligvis hos os i Bornholms Vinforsyning.




















Sådan ser det ud når danskere forvandler ædle druer til portvin





Det skete i november 2013, vi var også inviteret med, men måtte melde afbud, men et par håndfulde andre danske vinhandlere drog til Duoro-dalen for at være med til at skabe grundlaget for en ny Vintage-portvin, som nu er kommet til salg i Bornholms Vinforsyning. Det var Lago Vinimport, der stod for arrangementet og som har ladet producere 5.000 flasker af den nye, kraftige og lækre portvin, der går under det gode nordiske navn ODIN, et navn som Lago også har anvendt til en god kraftig Bordeaux-vin, som man producerede i Frankrig for nogle år siden. De danske vinhandlere var med lige fra høsten til selve tramperiet. Men så overlod man klogeligt selve kælderarbejdet til eksperterne hos Vista Allegre, der laver rigtig meget god portvin, også den på Bornholm kendte Port of Aakirkeby.








Kun i Bornholms Vinforsyning og hos NaturBornholm:


Spritny nyhed:





Bornholms Vinforsyning har i samarbejdehos Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø fået produceret en bisonbitter, som i løbet af en uge er blevet en kæmpesucces.


BornholmskBisonBitter har trukket på vellugtende guldaks, der er med til at give den dens karakteristiske sødbitre smag.


 Vellugtende guldaks,der gror i Svinemosen i Bisonskoven i Almindingen, er blandt de store dyrs foretrukne føde om sommeren. 


Hvis man ser godt efter vil man kunne ane, at bisonen på etiketten har netop et vellugtende guldaks i munden.

















Prestigefyldt vinhus nu i 


Bornholms Vinforsyning










Marchese Antinori er Italiens
ældste vinproducent, der var medstifter af Firenzes vinmagerlaug i 1385. Huset
ejes af Marchese Antinori, der repræsenterer 26. generation. Han driver det
kæmpemæssige vinfirma sammen med tre døtre.


Antinori ejer vingårde rundt om
i Italien, men har hovedkvarter i Toscana, og er i de senere år blevet kendt
som et prestigefyldt hus med vine af allerhøjeste kvalitet.


Bornholms Vinforsyning
præsenterer nu ni forskellige vine fra det store vinhus, og aktuelt er der
tilbud på en smagekasse med 200 kroners rabat.


De nye vine i butikken
præsenteres i vores webbutik ligesom vi har indrettet et hjørne af den fysiske
butik med nogle eksempler på Antinoris lækkerier.


Herover ses vinhandler Søren
Wolff ved den nyindrettede Antinori hylde.




     
Vinavisen Bornholms Tidende







På billedet ses Elly Wolff med en flaske, pakket ind i Bornholms Tidende.





Det har i årevis været almindeligt at bruge gamle aviser til indpakning af fisk, så hvorfor ikke også vin.....


Bornholms Vinforsyning har i årevis ligesom de fleste andre vinbutikker anvendte silkepapir til indpakning af vinflasker, så de ikke støder på hinanden i indkøbsposen. Da Bornholms Tidende fornylig gik over til det mere handy tabloidformat, fik vi her i butikken den idé, at det kunne være sjovt at bruge avisen som indpakning til flaskerne i stedet for silkepapiret. Vi gik til Tidende med ideen, og nu pakker vi vin ind i nogle særtryk af forsiden af Bornholms Tidende. En idé, som kunderne synes rigtig godt om, og vi forventer at turisterne til sommer også vil synes om den. Så Bornholms Tidende er nærmest blevet en vinavis.








Kylling med cider og calvados





Guillaume Drouin fra det anerkendte calvados-firma fortalte ved en smagning hos Bornholms Vinforsyning om en speciel opskrift på kylling med cider og calvados, som man serverer den i Normandiet. Vi har afprøvet den, og den er så fremragende, at vi har lagt opskriften ind  på hjemmesiden HER














Ædel amerikansk whiskey





På billedet herover ses Kentucky-whiskyerne efter hjemkomst til 


Bornholms Vinforsynings lager





Jeg bryder mig ikke om bourbon. Det kan jeg ikke sælge, har vinhandler Søren Wolff sagt mange gange. Men han er blevet omvendt, og nu kan man også få amerikansk whiskey i Bornholms Vinforsyning.





Vinhandleren måtte bøje sig, da han en dag fik besøg af nok så bekendte bornholmske spiritusekspert Søren Beyer med seks forskellige whiskyer fra Kentucky Boubon Destillers.  





Vi lavede en lille hurtig smagning overbeviste os om, at bourbon ikke smager ens. Det er det tætteste man kommer på skotsk single malt. Og så er priserne betydeligt mere menneskelige: Fra 295 til 495 kr. pr. flaske. 





 


Lækre sager, der nu kan købes i Bornholms Vinforsyning, og som 5. september vil blive til genstand for en smagning i samarbejde med Klub Tidende i Rønne, hvor Søren Beyer kommer og præsenterer de ædle dråber.





Læs mere om de seks forskellige bourbons i vores webbutik.








Whisky fra små tønder


I fjor solgte vi med stor succes 68 flasker af en særlig Octave-whisky fra Linkwood. Vi har sat et par kasser af disse til side, så vi stadig kan tilbyde den i begrænset mængde.


For at være sikre på at kunne levere et helt specielt produkt til vore mange whiskykunder har vi sikret os en tredjedel af et Octave-fad, der i alt rummede 88 flasker Mortlach whisky. Den har ligget 16 år på fad og er netop blevet tappet til Bornholms Vinforsyning i Huntly, Skotland. Flaskerne er nummererede. Whiskyen er på 54,9 %. Vi sælger den gode Speyside-whisky for 750 kr. pr. flaske.


En bombe af smagsstoffer, der for de flestes vedkommende giver mindelser om sydfrugter, sød- og syrlige. Efter en dråbe vand åbnes den og bliver blødgjort.


Stauning anbefalede en god cigar




Danmarks statsminister fra 1924 til hans alt for tidlige død i 1942, Thorvald Stauning, var som bekendt cigarruller af uddannelse. Dem er der næsten ingen af tilbage i Danmark. En enkelt er der dog ansat i det firma, hvorfra vores udvalg af cigarer kommer, og ham håber vi en dag at kunne præsentere her i Aakirkeby.


Men sagen er, at man jo nu om dage ikke må reklamere for tobak. Sådan var det ikke i Staunings tid, hvilket fremgår af denne reklame/annonce fra 1936 for Brødr. Svensson's Cigarfabrik, hvor Stauning på et foto af sig selv har skrevet: "En god cigar styrker tanken". Landet nuværende statsminister ville nok i stedet have skrevet, sådan som det sig hør og bør: "Rygning er yderst skadelig for dig og dine omgivelser."


Hedvinene Sherry, Portvin 


og Madeira vinder frem



For 40-50 år siden kunne man dårligt komme til en konfirmation uden at blive budt på sherry, portvin og eller Madeira, når man nåede til desserten. Det gik af mode på et eller andet tidspunkt, som vi ikke lige erindrer, men da vi startede med at handle med vin for snart tyve år siden var disse hedvinstyper på det nærmeste forsvundet ud af folks erindring om, hvad der smager godt.


Hos os har vi gennem 5-6 år oplevet en stigende interesse for portvinene, ikke mindst fordi vi udvalgte en lækker tawny reserve til at bære vores egen etiket med navnet "Port of Aakirkeby" og et manipuleret foto af Doktordammen i Aakirkeby med modelfiskekutteren "Chang" og med kirken og møllen som baggrund. Doktordammen kaldes i folkemunde Aakirkeby Havn.


I de seneste år er der også kommet gang i salget af sherry, der findes i mange forskellige grader af tør- eller sødhed. Og nu på det allersidste har vi oplevet en stigende interesse for Madeira, der er en drik, som kan leve i årevis. Det oplevede vi for et par år siden, da vi var så heldige at få en flaske ca. 100 år gammel Madeira. Vi var overbeviste om, at den ikke kunne drikkes, men åbnede den og smagte. Den havde bevaret sin saft og kraft. 


Vi har efterhånden et pænt udvalg af portvin, sherry og Madeira på hylden.


Smagte 60-70 whiskies


på tre dage i Skotland





For nylig kunne man i Bornholms Tidendes
Ugeavis Rytterknægten læse en artikel om en whisky-rejse til Skotland, skrevet
af Søren Wolff fra Bornholms Vinforsyning.


Artiklen kan også læses på nettet. Nederst
i artiklen her findes en henvisning.


I dag er efterspørgslen efter skotsk single
malt whisky så stor, at man kan mærke det på stadigt stigende priser. Ja, der
er faktisk mangel på de ædle dråber blandt nyrige i Asien og Sydamerika, og det
betyder også, at flere og flere opfatter skotsk single malt som investeringsobjekter,
der giver betydeligt højere forrentning på kort tid end de fleste andre
muligheder at placere overskydende kapital på. Det har vi da også mærket i
vores butik, hvor enkelte kunder har købt dyre flasker for
pensionsopsparingsmidler.


Artiklen i Rytterknægten handler først og
fremmest om destelleriet Glenfarclas, der har været i Grant-familiens eje i
næsten 150 år. Men firmaet kunne fejre 175 jubilæumi 2011, hvor eneste danske
deltager var bornhlmske Søren Beyer.


Søren Wolff har et lidt mere beskedent
minde fra besøget, nemlig at han har gennemført en test, der kvalificerer ham
til "A Glenfarclas Whisky Taster".  Og det har han diplom på! Efter en 3-dages tur til Skotland,
hvor han bl.a. i selskab med Søren Beyer smagte omkring 60-70 forskellige
whiskies uden at være synligt påvirket. Man lærer at spytte ud -:)


Læs artiklen i Rytterknægten her











Nyt sherryhus med 6 varianter - 


velegnede til bornholmske delikatesser







Det er ikke uden stolthed, vi kan præsentere et nyt sherryhus for vore kunder, i daglig tale Colosia. Men officielt er navnet Bodegas Gutiérrez Colosía.

Herfra har vi seks forskellige sherryer, tre tørre og tre søde, hver især velegnede til flere bornholmske delikatesser, de tørre f.eks. til Lille Hallegårds tørrede skinke, de søde til friskplukkede bornholmske figner, overhældt med en skefuld af den søde sherry og toppet med flødeskum. Et glas af den søde sherry vil naturligvis fuldende oplevelse af ægte bornholmske eftersommer.


Gutiérrez Colosía, der blev etableret i 1838,
er beliggende i byen El Puerto de Santa Maria - helt ned til bredden af floden
Guadalete. Det er i dag den eneste tilbageværende bodegas med denne enestående
placering. D
et er Juan Carlos Gutierrez, der er ansvarlig
for produktionen på den gamle imponerende ejendom. I generationer har Gutiérrez
Colosía produceret Sherry, men primært som leverandør til de meget større
bodegas. I 1997 besluttede familien imidlertid at gøre sig uafhængige og tappe
deres egne produkter. Og det er hurtigt blevet en enorm succes. Familien går
således mod strømmen af lukninger af gamle respekterede sherryhuse.





Læs mere her


Bestil her og læs om de enkelte typer





 







































Der er endnu ingen bedømmelser af denne virksomhed. Fortæl os om dine oplevelser!


Her finder du Bornholms Vinforsyning